logo

Beste Leden,

Zoals eerder per mail en per brief aan onze leden is gemeld, de komende algemene ledenvergadering is op maandag 25 april 2022.
De vergadering begint om 20 uur in het Oude Parochiehuis, Bozenhoven 152, Mijdrecht.(Dus NIET in de Willistee).

De polder rondleiding zal zaterdag 28-05-2022 plaatsvinden. Verzamelen bij de Willistee om 9.30 uur

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van HSV Wilnis, Kees de Vries

Het bestuur van HSV Wilnis wil graag nog eens onder de aandacht brengen, dat er bij de eigendommen van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten een gesloten tijd is van 15 maart tot 15 juni. We hebben er dan dus geen vis-en/of looprecht.

Tevens blijkt dat er in onze vergunning bij de laatste druk een bepaling is weggevallen, die geldt voor het Gagelgebied. Het Gagelgebied is ook eigendom van Staatsbosbeheer, dus ook hier geldt: gesloten tijd van 15 maart tot 15 juni. Daarbij moet vermeld worden, dat het NIET is toegestaan om de legakkers te betreden.

Je kunt dus feitelijk alleen vissen vanuit een bootje of vanaf de landerijen grenzend aan het Gagelgebied.

zomerviskaravaan

Deze zomer staat weer in het teken van de zomer­VIS­karavaan!
Sportvisserij Nederland organiseert dit jaar in samenwerking met lokale hengelsport­verenigingen een aantal super coole ééndaagse VIS-events. In elke schoolregio worden een aantal evenementen georganiseerd, hierdoor is er een grote spreiding van events door het hele land.

En op zaterdag 29 augustus strijkt dit super leuke VIS-event neer in Wilnis! Op de dijk, ter hoogte van Ringdijk nr. 8.

Op dit event is van alles te beleven, zoals natuurlijk: zelf vissen onder begeleiding van professionals, het leren maken van je eigen vistuigje, het vechten met de grootste vissen op de drill-simulator en kun je alles leren over de biologie van de dieren en vissen onder water! Naast dat er allerlei leuke activiteiten zijn krijgen alle kinderen ook een goodiebag en krijg je een gratis hengel!

Het event duurt van 10:00 tot 15:30, de activiteiten zijn niet tijdsgebonden dus je kunt vrij inlopen. Tijdens het event is er voor alle kinderen gratis drinken beschikbaar, een lunchpakket moet je wel zelf meenemen.

“CORONA MAATREGELEN”

Voor de evenementen is een speciaal Corona draaiboek ontwikkeld, wij maken ieder evenement zo veilig mogelijk! Gezondheid gaat voorop.

Check op deze pagina het filmpje dat is gemaakt op de eerste dag van de ZomerVISkaravaan 2020!

Opgeven

Opgeven kan via het inschrijfformulier

Let op: vol is vol!

Beste Leden,

In verband met alle maatregelen rondom het Corona virus zien wij ons genoodzaakt onze Algemene Ledenvergadering uit te stellen tot een nader te bepalen moment.

Wij stellen u op de hoogte via e-mail en onze website als er een nieuwe datum bekend is. Als er geen e-mailadres van u bij ons bekend is zult u de uitnodiging per post ontvangen.

Vooralsnog gaat de rondleiding, die gepland staat op zaterdag 29 mei a.s., gewoon door.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van HSV Wilnis

Op 7 november 2019 is Floor Groenendijk, mede-oprichter van onze hengelsportvereniging, overleden.
Zijn conditie ging al langere tijd langzaam achteruit door een slopende ziekte, maar na een korte verergering is hij overleden.

In 1971 was Floor één van de oprichters van HSV Wilnis. Als gemeente-ambtenaar van de toenmalige gemeente Wilnis was hij goed op de hoogte van de situatie in het landelijk gebied rondom Wilnis en hij had er goede contacten. Het gebied kreeg kennelijk al snel de reputatie van een vis-eldorado. Leden kwamen niet alleen uit de directe regio maar uit heel Nederland en van ver over de grens.

Jarenlang is Floor secretaris geweest van de visclub. Bij zijn afscheid werd hem een lintje opgespeld. Floor heeft niet alleen HSV Wilnis opgericht, maar ook Stichting De Bovenlanden. Deze Stichting beheert een aantal natuurterreintjes in de omgeving van Wilnis. Het belangrijkste terrein is het natuurbouwterrein aan de Bovendijk.
We verliezen in Floor een icoon van onze visclub.

Het bestuur van HSV Wilnis