logo

zomerviskaravaan

Deze zomer staat weer in het teken van de zomer­VIS­karavaan!
Sportvisserij Nederland organiseert dit jaar in samenwerking met lokale hengelsport­verenigingen een aantal super coole ééndaagse VIS-events. In elke schoolregio worden een aantal evenementen georganiseerd, hierdoor is er een grote spreiding van events door het hele land.

En op zaterdag 29 augustus strijkt dit super leuke VIS-event neer in Wilnis! Op de dijk, ter hoogte van Ringdijk nr. 8.

Op dit event is van alles te beleven, zoals natuurlijk: zelf vissen onder begeleiding van professionals, het leren maken van je eigen vistuigje, het vechten met de grootste vissen op de drill-simulator en kun je alles leren over de biologie van de dieren en vissen onder water! Naast dat er allerlei leuke activiteiten zijn krijgen alle kinderen ook een goodiebag en krijg je een gratis hengel!

Het event duurt van 10:00 tot 15:30, de activiteiten zijn niet tijdsgebonden dus je kunt vrij inlopen. Tijdens het event is er voor alle kinderen gratis drinken beschikbaar, een lunchpakket moet je wel zelf meenemen.

“CORONA MAATREGELEN”

Voor de evenementen is een speciaal Corona draaiboek ontwikkeld, wij maken ieder evenement zo veilig mogelijk! Gezondheid gaat voorop.

Check op deze pagina het filmpje dat is gemaakt op de eerste dag van de ZomerVISkaravaan 2020!

Opgeven

Opgeven kan via het inschrijfformulier

Let op: vol is vol!

Beste Leden,

In verband met alle maatregelen rondom het Corona virus zien wij ons genoodzaakt onze Algemene Ledenvergadering uit te stellen tot een nader te bepalen moment.

Wij stellen u op de hoogte via e-mail en onze website als er een nieuwe datum bekend is. Als er geen e-mailadres van u bij ons bekend is zult u de uitnodiging per post ontvangen.

Vooralsnog gaat de rondleiding, die gepland staat op zaterdag 29 mei a.s., gewoon door.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van HSV Wilnis

Op 7 november 2019 is Floor Groenendijk, mede-oprichter van onze hengelsportvereniging, overleden.
Zijn conditie ging al langere tijd langzaam achteruit door een slopende ziekte, maar na een korte verergering is hij overleden.

In 1971 was Floor één van de oprichters van HSV Wilnis. Als gemeente-ambtenaar van de toenmalige gemeente Wilnis was hij goed op de hoogte van de situatie in het landelijk gebied rondom Wilnis en hij had er goede contacten. Het gebied kreeg kennelijk al snel de reputatie van een vis-eldorado. Leden kwamen niet alleen uit de directe regio maar uit heel Nederland en van ver over de grens.

Jarenlang is Floor secretaris geweest van de visclub. Bij zijn afscheid werd hem een lintje opgespeld. Floor heeft niet alleen HSV Wilnis opgericht, maar ook Stichting De Bovenlanden. Deze Stichting beheert een aantal natuurterreintjes in de omgeving van Wilnis. Het belangrijkste terrein is het natuurbouwterrein aan de Bovendijk.
We verliezen in Floor een icoon van onze visclub.

Het bestuur van HSV Wilnis

Graag wil ik iedereen er nog eens op wijzen, dat wij, leden van hengelsportvereniging Wilnis, te gast zijn op de landerijen van verpachters. Dat zijn de boeren en Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Vorig jaar zijn we bij boer Kool aan de Bovendijk al de looprechten kwijtgeraakt, omdat enkele leden met een metaaldetector bezig waren op zijn land. Nadat ze hierop aangesproken waren, zeiden ze dat ze looprecht hadden, omdat ze lid van de hengelsportvereniging waren.

Dit jaar was er een incident bij Den Boer aan de Gagelweg. Zij hebben aan de KLM-put een duikplank en een stukje gras wat ze met een lijntje afschermen, zodat de koeien er niet komen: een ‘ligweide’. Enkele karper vissers hadden zich hier geïnstalleerd op een snikhete dag. Later op de dag wilden de kinderen van Den Boer hier gaan zwemmen, maar ze vonden deze karper vissers in de weg zitten. Op hun verzoek wilden de vissers niet verkassen; ook niet toen mevrouw Den Boer dit verzocht.

In onze regels op onze visvergunning staat, dat leden de aanwijzingen van de verpachters moeten opvolgen. In dit geval dus ook het vriendelijke verzoek om te verkassen..
U zult begrijpen, dat dit incident bij Den Boer erg vervelend overkomt. Bij het betalen van de pacht, dit najaar werd ik echter door alle boeren van de Gagelweg hierop aangesproken. Kennelijk had het verhaal de ronde gedaan. We staan er dus niet zo goed op bij deze verpachters.

U kunt zich voorstellen dat het gevolgen voor onze club kan hebben, als zich vaker van dit soort incidenten voordoen..
Houdt uw fatsoen en volg aanwijzingen en verzoeken op. Mocht U zo dapper zijn om te melden dat U de veroorzaker was van bovengenoemde incidenten, dan wordt U meteen, zonder pardon, geroyeerd. (Ik weet nu al hoeveel mensen zich zullen melden).

met vr.gr. Kees de Vries, voorzitter a.i.

jeugdvissen

Ben je niet ouder dan 14 jaar (peildatum 1 januari) en vis je nooit met meer dan één hengel? Dan kun je GRATIS jeugd­vergunning van onze vereniging aanvragen, uitprinten en binnen 10 minuten kun je aan de waterkant zitten!

Deze gratis jeugdvergunning is geldig voor: de Ringvaart, Heinoomsvaart, water langs de Wilnisse Zuwe, Recreatieterrein Heinooms­vaart en het water in de woonwijken van Wilnis, Mijdrecht en Vinkeveen.

  • Je mag vissen met 1 hengel
  • Je mag alleen vissen met brood, maden, wormen, deeg of maïs.
  • De gevangen vis moet onbeschadigd in hetzelfde water worden teruggezet
  • Het is verboden vislijn en ander afval achter te laten

Dus ben jij niet ouder dan 14 jaar en vis je nooit met meer dan één hengel?

Vraag dan via deze link je gratis jeugdvergunning aan!

(Je komt via deze link op een webpagina om de Vispas te bestellen. Druk op de knop 'Bestellen' en kies bij 'Stap 1' voor Jeugdvergunning.)

 

jeugdbodem