logo

Stroken bagger verspreid op op het land.

Zoals U misschien al opgemerkt heeft wordt er in de Wilnisse Bovenlanden en in de polder Groot Wilnis-Vinkeveen uitgebreid gebaggerd. Als je langs de Bovendijk rijdt, zijn hele stukken land bedekt met bagger. In de Wilnisse Bovenlanden wordt het ‘Plan De Venen’ uitgevoerd. Een aantal zaken uit dit plan gaan niet zo goed, maar het baggeren vormt hierop een uitzondering.

Vorig jaar is al een groot gedeelte gebaggerd. Die bagger is al weer verspreid over het land en opnieuw ingezaaid. Je ziet het niet, totdat je bij de sloot aankomt: op veel plekken staat weer 50-80cm water, waar het eerst nog geen 10 cm diep was (in de winter). Enkele putjes zijn ook met een schuifbootje en baggerkraan bewerkt zodat hier zelfs ruim een meter water zou moeten staan. Ik heb dat niet persoonlijk gecontroleerd, maar aan de hoeveelheid bagger te zien, geloof ik het meteen.

Hoewel men bij de uitvoering van de plannen weet, dat Uw bestuurslid cq. de hengelsportvereniging graag met raad en daad klaar staat, blijkt het toch, dat we erg op ons qui vive moeten zijn. Zo kwam mij toevallig ter ore, dat er enkele dammen opgeknapt moesten worden. Bij een sportvisser gaat er dan meteen een signaal knipperen: duikers aanbrengen om vismigratie te bevorderen. Voor enkele dammen was ik nog op tijd en kreeg ik de toezegging dat er duikers zullen komen, maar ook waren er al enkele dammen dusdanig met palen versterkt, dat je hier slechts met moeite nog een duiker kunt aanbrengen. We zullen maar denken, dat je niet alles kunt krijgen, zoals je het hebben wilt, maar toch, deels een gemiste kans.

met vr.gr. Kees de Vries, voorzitter a.i.

Overzichtsfoto