logo

Op het moment dat ik dit schrijf is het begin april. Voorjaar heb ik nog niet gezien, wel sneeuw op tweede paasdag. Kortom, ik vond het te koud om na het snoekseizoen eens te proberen of er links of rechts nog een schooltje voorns te vinden was. Ik hou het er op dat het tij nog wel zal keren en dat we binnenkort de eerste echte zonnestralen kunnen verwelkomen.Hopelijk komen dan ook de vissen uit hun winterslaap om te gaan paaien en om en passant ook nog even een nympf naar binnen te werken.

De inhoud van deze Viskussie gaat deze keer niet echt veel over 'visvangen'. Min of meer toevallig gaat het deze keer vooral over zaken die wel met het vissen of de vereniging van doen hebben: resultaten van een proefvisserij met netten, verslag van boerencontactavond en nieuwjaarsreceptie van de gemeente, verslag van de hengelbouwworkshop, een stukje over de vliegvisschool en de Zwarte Stern.. Ik persoonlijk vind dat prima onderwerpen! Het geeft aan dat ook binnen een visvereniging aan meer zaken aandacht gegeven moet worden dan het vissen zelve. Sterker nog: het meeste werk gebeurt niet bij het water, maar achter de schermen. Misschien niet zo spectaculair, maar wel noodzakelijk! Daarbij komt het mij voor dat er meer dan genoeg tijdschriften bestaan waarin wordt verteld hoe je nog meer kunt vangen, welke plug de beste actie heeft, welke boilie door de karper zonder aarzeling wordt genomen en nog zo meer. Heeft u ook niet vaak het gevoel dat we met informatie overvoerd worden? Zou het niet zo zijn dat karpers heel veel boilies lekker vinden en snoeken aan vele soorten pluggen gevangen worden? Soms zie ik, met al die adviezen, door de bomen het bos niet meer! Zonder vernieuwing en verandering wordt het saai en is er geen vooruitgang. Ik voel me echter met mijn eigen vertrouwde spulletjes en vismethoden best prettig. U ook?

Een van onze 'nevenactiviteiten' is ook dat we jaarlijks voor nieuwe en bestaande leden een polderrondleiding organiseren. De methode om wegwijs te raken in ons visgebied! Dit jaar wordt het gehouden het op zaterdag 31 mei. Zie de aankondiging elders in dit blad.

Tot slot wens ik u uit naam van het bestuur een prettig zomervisseizoen toe.Vang ze!