logo

Grecht - klik op de kaart voor de grotere versie

HSV Wilnis heeft al jarenlang een goede relatie met hobby-(beroeps)visser Boele uit Kockengen. Deze goede relatie betaalt zich nu uit, omdat de heer Boele in de Grecht bij Woerdense Verlaat visrechten heeft. Hij verleent de leden van HSV Wilnis het visrecht in dit water en de vereniging hoeft hier geen pacht voor te betalen. 

Deze buitenkans heeft het bestuur aangegrepen. Aanvankelijk dachten we voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten, maar we hadden even vergeten, dat we ook de looprechten moesten verwerven. Ook dat is gelukt, mede door bemiddeling van de heer Boele.

Bij boer Van den Bosch, Voorhaakdijk 10 in Woerdense Verlaat en bij boer Reijersen van Buuren, Toegang 1 in Woerdense Verlaat, hebben we het looprecht geregeld tegen een vergoeding. De boerderij aan de Voorhaakdijk heeft een ruim erf waar U uw auto kunt parkeren. Achter de stallen omlopen en dan naar de dijk van de Grecht lopen, circa 100 meter. Als de boer thuis is, stelt hij het op prijs als U zich even meldt.

De boerderij aan de Voorhaakdijk heeft een ruim erf waar U uw auto kunt parkeren. Achter de stallen omlopen en dan naar de dijk van de Grecht lopen, circa 100 meter. Als de boer thuis is, stelt hij het op prijs als U zich even meldt.

De boerderij aan de Toegang ligt een eindje van de dijk af. U kunt doorrijden tot het eind van het pad en de laatste dam links nemen. Er is dan ook nog een betonpad naar de dijk toe. U kunt van dit pad gebruik maken en U mag er ook parkeren. Het is dan wel noodzakelijk om de boer te waarschuwen, want als hij er met de trekker langs moet, is er een probleem. Als het gras nog lang is, dit pad niet gebruiken.

Beide boeren hebben als voorwaarde dat er NIET op zondag gevist wordt. De regeling met beide boeren is voorlopig voor een jaar en als iedereen zich netjes gedraagt, gaan ze ermee door.

Op de kaart is gearceerd aangegeven, waar U mag vissen. De coördinaten staan er ook nog eens bij. Misschien kunt U het dan beter vinden. Op het overzichtskaartje kunt U ongeveer zien hoe U vanuit Woerdense Verlaat bij het water komt.

Aanvulling september 2011

De toegang tot het viswater aan de Grecht, via het erf en de landerijen van A.A. van den Bosch, Voorhaakdijk 10 te Zegveld is niet meer beschikbaar. De boer was na één slechte ervaring meteen niet meer geneigd om het looprecht-contract voort te zetten.

Het incident betrof een visser, die op zondag ter plaatse ging vissen, maar niet alleen in de Grecht, maar ook in de sloten op het land zijn hengel uitgooide. Het is overigens niet duidelijk of het een lid van onze visclub was, want dat heeft de boer niet nagevraagd.
Toch geeft dit voorval weer, dat ik onze leden oproep om toch vooral de vergunning van Wilnis goed te lezen.
Om problemen te voorkomen, zal het bestuur ervoor zorgen, dat onze 'eigen vergunning' binnenkort ook op de website geplaatst zal worden.