logo

Grecht - klik op de kaart voor de grotere versie

HSV Wilnis heeft al jarenlang een goede relatie met hobby-(beroeps)visser Boele uit Kockengen. Deze goede relatie betaalt zich nu uit, omdat de heer Boele in de Grecht bij Woerdense Verlaat visrechten heeft. Hij verleent de leden van HSV Wilnis het visrecht in dit water en de vereniging hoeft hier geen pacht voor te betalen. 

Op de overzichtskaart kunt U ongeveer zien hoe U vanuit Woerdense Verlaat bij het water komt.

Aanvulling september 2011

De toegang tot het viswater aan de Grecht, via het erf en de landerijen van A.A. van den Bosch, Voorhaakdijk 10 te Zegveld is niet meer beschikbaar. De boer was na één slechte ervaring meteen niet meer geneigd om het looprecht-contract voort te zetten.

Het incident betrof een visser, die op zondag ter plaatse ging vissen, maar niet alleen in de Grecht, maar ook in de sloten op het land zijn hengel uitgooide. Het is overigens niet duidelijk of het een lid van onze visclub was, want dat heeft de boer niet nagevraagd.
Toch geeft dit voorval weer, dat ik onze leden oproep om toch vooral de vergunning van Wilnis goed te lezen.
Om problemen te voorkomen, zal het bestuur ervoor zorgen, dat onze 'eigen vergunning' binnenkort ook op de website geplaatst zal worden.

Aanvulling augustus 2021

Dit stukje Grecht kan nu alleen via de dijk aan de oostzijde van de Grecht bevist worden. Daar staat erg veel riet. Voor struinend vissen wordt het dan vrijwel onmogelijk om te vissen. Misschien kun je hier of daar vaste plek maken, maar beschadiging van riet en oeverbegroeiing wordt niet erg op prijs gesteld door het waterschap. Een boot of belly-boat blijft een optie.