logo

Met goodold Fritz Beutick naar Wilnis, een beetje zwiepen met de vliegenlat.
We gaan op snoek met de streamer, voor de zekerheid ook een licht spinhengeltje mee, je weet maar nooit. Bij de voormalige kaasboerderij spreken we af, jammer dat er dat geen kaas meer gemaakt wordt. De melk is te duur, zei de boer verleden jaar en nu, de melk is nog nooit zo goedkoop geweest. Ik ben om 9 uur ter plekke, Frits is er nog niet, ik drink vast koffie. Echt aantrekkelijk is het weer niet, koud en een fikse zuidenwind. Daar komt de meester aan, hij kijkt bedenkelijk, komop Frits, het is toch droog. Optuigen dan maar.

Eén van mijn favoriete streamers Aan het materiaal zal het niet liggen, beiden vissen we met de wereldberoemde Sedge vliegenhengel, Frits met een 8 en ik met een 9.
We monteren een fikse streamer en klimmen met onze stramme ledenmaten over het hek dat toergang geeft tot de Bijleveldvaart. 's Zomers geheel begroeid met Gele Plomp maar nu maagdelijk schoon, hoewel. Reeds na een vijftal worpjes zit het kunstaas zo vast als een huis %$@)&%#.

Frits weet raad, de kunstaasredder, helaas het ding zakt niet naar beneden door de dikke vliegenlijn. Trekken dan maar en ja hoor.. Ik moet naar de auto voor een nieuwe onderlijn en streamer. Frits is al een kilometer verder maar ik hoor nog geen triomfantelijke kreet. Aan de overkant draait en kolkt een fikse vis, karper? Een honderd meter verder heb ik het weer voor elkaar, zo vast als een huis. Ook dit loopt niet goed af.

Kom op Frits, we gaan verkassen, maar waar naar toe. Er zijn wel mogelijkheden hoor.
We kunnen naar Het Donkere eind, het stuk bij de boze man, weet je nog Jan. Of we vissen het stuk Portengen af hoewel aardig platgevist. Andere mogelijkheid, het putje van Oosterom, de boer langs de Amstelkade (niet op zondag). Frits heeft er wel eens gevist, mooi putje Leo. De vicevoorzitter van hsv Wilnis Cees de Vries heeft hier een keer een grote snoek staan drillen, ook met de vliegenhengel. Na een half uur schoot het dier er af.

Het boerenerf is zoals altijd één grote baggerbende bezaaid met afgekeurd materiaal en stront van de koeien. Maar alla, we komen om te vissen.
Vrolijk beginnen we weer te zwiepen en na een uurtje kan ik toch roepen, Frits, hij hangt. Het diertje meet een 60 cm maar vecht prima, een paar keer het water uit en op een gegeven moment springt het zo de kant op. De onthakingstang hoeft niet, hij is al los. Even een foto'tje en terug.

Wie het kleine (*)

Doorvissend geeft nada, nix. Weg hier, terug richting Wilnis dan maar.
Wat denk je van het stukje water Bij De Kievit Frits? Hij vindt het best, hier liggen altijd wel een paar snoekjes. Bij de brug krijg ik een volger en nog een mooie ook, prachtig gezicht maar de rakker grijpt net mis. Na twee worpen knalt hij er echt op en neemt het rit aan naar het midden. Ik begin al vast te genieten van de dril maar het hoeft niet meer, gewoon los %^@#)&. Was wel een 80iger.

Frits gaat over op de Pakolepel, ik ga gewoon door met de streamer en loop de Wilnisse Zuwe af. Helaas, lopen en zwiepen, het haalt niets uit. Frits komt me tegemoet, zinloos Frits, roep ik maar…even later hoor ik een kreet Leeeeoo en ja hoor de Ankevener heeft een snoek(je) gelijk de mijne. Het is rond 15.00 uur, ik ben het zat en ook Frits denk ik.
We eten een eitje en gaan huiswaarts. Gewoon volgende keer weer proberen.

Tight Lines
Leo Niessen